You are currently viewing 5 עצות מעשיות להתמודדות עם ריבוי תרופות
ריבוי תרופות במבוגרים

5 עצות מעשיות להתמודדות עם ריבוי תרופות

שימוש בו-זמני במספר תרופות על ידי אדם, לרוב קשיש, הוא דאגה שכיחה, לא רק בקרב המבוגרים עצמם, אלא גם בקרב בני משפחותיהם. ג’אגלינג עם מרשמים שונים יכול להוביל לאינטראקציות פוטנציאליות בין תרופתיות, תופעות לוואי, ואתגרים בכל הקשור לבריאות האדם. ד”ר אלעד לאור מביא כאן מספר עצות מעשיות שיעזרו להתמודד עם תופעת ריבוי התרופות:
  1. ביקורות בנוגע לתרופות רגילות – קבעו פגישות קבועות עם רופא/ת המשפחה כדי לסקור את רשימת התרופות שלכם. הערכות תקופתיות עוזרות להבטיח שהתרופות הנוכחיות שלכם עדיין נחוצות, ותופעות לוואי או אינטראקציות אפשריות מזוהות ומטופלות בזמן. אל תצפו שהדברים יקרו מעצמם. היו פרואקטיביים ושימו לב לשינויים שמתרחשים בגופכם. ייתכן שהם מעידים על התנגשות בין תרופות.
  2. אל תסתירו דבר – שמרו על תקשורת פתוחה וברורה עם כל הרופאים המעורבים בטיפול שלכם. ודאו שכל רופא מודע לכל התרופות, כולל תרופות ללא מרשם ותוספי מזון, שאתם נוטלים. זה עוזר להם לקבל החלטות מושכלות לגבי תוכנית הטיפול שלך ומפחית את הסיכון של מרשמים סותרים.
  3. ארגון תרופות – שמרו רשימה מפורטת ומעודכנת של כל התרופות שלכם, כולל הוראות, מינון והסיבה לכל תרופה. ד”ר אלעד לאור ממליץ להשתמש במארגן תרופות עם תאים לכל יום ושעה כדי להבטיח שאתם נוטלים את המינונים הנכונים בזמנים הנכונים. זה יכול למנוע כפילויות או השמטות של תרופות בשוגג.
  4. הבינו מה מטרת כל תרופה – קחו את הזמן להבין כל תרופה שנרשמת לכם. דעו את מטרת התרופה, תופעות לוואי אפשריות וכל ההנחיות ספציפיות לגבי מתי וכיצד לקחת אותה. אם יש לכם ספקות או חששות, אל תהססו לבקש הבהרות מהרופא או מהרוקח.
  5. בדיקות שוטפות – חשוב לבצע בדיקות וניטור מדדים חיוניים עבור אנשים שנוטלים מספר תרופות. עקבו אחר מצבכם הבריאותי ודווחו על כל שינוי או תסמין לרופא. בדיקות שגרתיות מאפשרות לרופאים ולאחיות להעריך את היעילות של התרופות הנוכחיות שלכם ולבצע התאמות לפי הצורך.
Rate this post

כתיבת תגובה